معرفی خدمات گسترده مراکز توانبخشی:

معرفی خدمات گسترده مراکز توانبخشی 

مراکز توانبخشی به‌عنوان یکی از نهادهای تخصصی، خدمات متنوعی را به افراد مختلف با نیازهای خاص در جامعه، ارائه می‌دهند. از خدمات گسترده مراکز توانبخشی می‌توان به فیزیوتراپی، مشاوره با روانشناس‌های حرفه‌ای، کاردرمانی و گفتاردرمانی اشاره کرد. درواقع خدماتی که در مراکز توانبخشی ارائه می‌شود به کمک برنامه‌های تمرینی شخصی‌سازی شده برای افرادی است که توانایی خود را در زمینه‌ای از دست داده‌ و به مراکز توانبخشی مراجعه می‌کنند تا با انجام تمرینات زیر نظر کاردرمانگران، در منزل یا در مرکز توانبخشی، بتوانند توانایی خود را دوباره به‎‌دست آورند. همچنین، دیگر خدمات گسترده مراکز توانبخشی شامل آموزش به خانواده‌ها و مشاوره به آن‌ها در جهت حمایت از عزیزان خود تا رسیدن به حداکثر توانایی در آن‌ها نیز، می‌شود. در نتیجه، خدمات گسترده مراکز توانبخشی فقط در جهت مداخلات پزشکی نیست، بلکه به افراد در پیدا کردن شغل، خدمات اجتماعی و آموزش در زمینه‌های مختلف نیز کمک می‌کنند.

 

 

توانبخشی به چه معناست؟

توانبخشی در لغت به معنای بازتوانی یا بازیابی بوده که طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی از این مفهوم، می‌توان گفت که توانبخشی با استفاده از روش‌های علمی در جهت کاهش تاثیر شرایط ناتوانی افراد و بازیابی توانایی‌های افراد معلول برای زندگی در اجتماع محسوب می‌شود. توانبخشی یکی از رشته‌های پزشکی محسوب شده و به افراد در سنین مختلف که دچار دردهای جسمی، مشکلات روانی و اختلالات متفاوتی هستند کمک می‌کند که بتوانند تا حدودی این آسیب‌ها را التیام بخشند و به بالاترین سطح کیفیت زندگی که برای آن‌ها ممکن است برسند. بنابراین، خدمات گسترده مراکز توانبخشی در برخی مشکلات و بیماری‌ها، الزاما و به‌طور قطعی درمان کامل انجام نمی‌دهد بلکه توانبخشی، به معنای بهبود حداکثری اختلالات جسمی و روانی در کودکان و بزرگسالان محسوب می‌شود. 

 


در مراکز توانبخشی چه خدماتی ارائه می‌شود؟

سوالی که در ذهن بیشتر افراد وجود دارد این است که افراد به چه دلایلی می‌توانند از خدمات گسترده مراکز توانبخشی بهره‌مند شوند؟ یا در مراکز توانبخشی چه خدماتی ارائه می‌شود؟ به همین دلیل در ادامه برخی از 
خدمات ارائه شده در مراکز توانبخشی را معرفی خواهیم کرد تا شما هم آن‌ها را بشناسید:

گفتاردرمانی:
در صورت وجود اختلالات گفتاری می‌توانید جلسات گفتاردرمانی را بگذرانید.

کاردرمانی:
در صورت وجود اختلالات جسمی و حرکتی می‌توانید جلسات کاردرمانی بگذرانید.

بازی درمانی:
مناسب برای کودکان با اختلالات رفتاری_شخصیتی مانند اوتیسم.

جلسات مشاوره:
مناسب برای کودکان، دانش‌آموزان در جهت بهبود عملکردهای تحصیلی، بزرگسالان و مشکلات فردی.

شنوایی سنجی:
در صورت وجود مشکلاتی مانند نقص در گفتار و عدم برقراری ارتباط با دیگران، شنوایی افراد نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد.

فیزیوتراپی:
اختلالات و بیماری‌های ارتوپدی که نیاز به مداخله توانبخشی در درمان آن دارد.

مددکاری اجتماعی: 
به‌طور کلی طیف وسیعی از بیماری‌های اعصاب و روان، جسمی و حرکتی هستند که به کمک مددکاران در مراکز توانبخشی درمان خواهند شد.

 

 

چگونه مراکز توانبخشی معتبر نزدیک به محل زندگی خود را پیدا کنیم؟

ویژگی‌هایی وجود دارد که بر اساس آن‌ها می‌توانید اعتبار یک مرکز توانبخشی را بسنجید. مجوز مراکز توانبخشی اولین و مهم‌ترین اصل در تشخیص این موضوع محسوب می‌شود که شما باید در صورت مراجعه به مرکز توانبخشی یا سایت آن‌ها، بتوانید مجوزی که از سازمان‌های معتبر مربوطه، گرفته شده را مشاهده کنید. از دیگر مواردی که باید به آن‌ها توجه کرد می‌توان به رعایت بهداشت، ایمن بودن وسیله‌های کاردرمانی برای کودکان، برخورد صحیح کادر درمان در مرکز توانبخشی با مراجعین به خصوص کودکان و همچنین، به‌روز بودن تجهیزات اشاره کرد. درنهایت، اگر شما ساکن جنوب تهران هستید و به دنبال بهره‌گیری از خدمات گسترده مراکز توانبخشی برای خود یا فرزندتان می‌گردید، می‌توانید با جستجوی کاردرمانی در فلاح، کاردرمانی در شهرک ولیعصر یا کاردرمانی در یافت‌آباد به مراکز توانبخشی در این مناطق دسترسی داشته باشید. 

همچنین، می‌توانید با مراجعه به سایت مرکز توانبخشی نسیم در یافت‌آباد و مطالعه‌ی مقاله‌ی مرتبط با این موضوع اطلاعات بیشتری نیز، کسب کنید.

مقاله توانبخشی کاردرمانی و گفتاردرمانی یافت آباد در منطقه 17 و 18 تهران

 



 

هدف از انجام خدمات گسترده مراکز توانبخشی چیست؟ 

در جواب به این سوال می‌توان به‌طور کلی گفت، هدف اصلی همه افراد از مراجعه به مراکز توانبخشی و بازتوانی، برگرداندن حداکثر عملکرد رفتاری، جسمی و روانی خود محسوب می‌شود. 

برای مثال:

بیماری که مدتی قبل دچار سکته مغزی شده و در حال بهبود است اما در گفتار و بلع غذا همچنان با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، بنابراین هدف او از کاردرمانی و گفتاردرمانی حل مشکلات بلع و گفتار است. 

کودکی که مبتلا به اختلال سندروم داون بوده و هدف والدین او از مراجعه به مرکز توانبخشی یادگیری نحوه آموزش به او، بازی کردن صحیح و ارتباط با همسالان برای کودک است. 

کودکانی که دچار اختلالات یادگیری، بیش‌فعالی یا اوتیسم هستند با هدف آموزش صحیح که توسط روانشناسان فعال در این حوزه انجام می‌شود، به مرکز توانبخشی مراجعه می‌کنند. 

بنابراین، افراد با مراجعه و بهره‌گیری از خدمات گسترده مراکز توانبخشی اهداف مختلفی دارند و در جستجوی راهی در جهت بهبود مشکلات خود هستند، مرکز توانبخشی نسیم در یافت‌آباد نیز، با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه به شما و فرزندانتان کمک می‌کند تا بتوانید مهارت‌های جسمی، ارتباطی و گفتاری خود را از طریق کاردرمانی یا گفتاردرمانی در این مرکز تقویت کنید.